Seitennavigation

Nord for Hannover ligger byen Celle, som er en fyrstelig residensby med Europas største bindingsværkshuse. En by med kultur, ynde, elegance og dynamik. Med over 450 fredede bindingsværkshuse i den gamle bydel, hovedsageligt fra det 16., 17. og 18. århundrede, er helt unik. Dertil kommer slottet med residensmuseet, Welferfyrsternes gravkapel, 24-Stunden- Kunstmuseum, der har åbent døgnet rundt, samt Bomann-museet, Niedersachsens tredjestørste museum og mange andre highlights.

Highlights


Slottet Celle
Slottet er byens ældste bygning. For første gang nævnt som "castrum" i 1318, som stammer fra den anden halvdel af det 13. århundrede. I tidens løb blev borgen ombygget og udvidet til en avanceret firefløjet bygning. Her møder renæssance på barok. I den østlige fløj af slottet ligger residensmuseet. Slottet huser det ældste barokteater i Tyskland samt slotskapellen, den eneste kirke nord for alperne med velbevarede renæssance-udstyr. Gå ikke glip af slotskøkkenet og Bomann-museet med den omfattende historie om kongeriget i Hannover og den forviste danske Dronning Caroline Mathilde.

Bomann Museum
Museet, som er en af Niedersachsens mest betydningsfulde museer, ligger lige over for slottet Celle. Det blev etableret i 1892 som fædrelandsmuseum og fik navnet efter den første direktør Wilhelm Bomann i 1928. Her præsenteres samlinger om folklore af det østlige Niedersachsen, historien om Celle og Hannover. Karakteristisk for Bomann museet er de store iscenesættelser af færdig indrettede værelser. På den måde kan de besøgende danne sig et billede af en bondegård, stuer og storborgerlige køkkener fra den første halvdel af det 19. århundrede i Niedersachsen. Derudover præsenteres bylivet i det 19. århundrede og en af de smukkeste tekstilsamlinger i Nordtyskland.

Residenzmuseum
Residensmuseum på slottet Celle indeholder de største udstillinger med historier om kongeriget Hannover. Her udstilles portrætter af betydningsfulde hersker fra Hannover, udstillinger om justitshistorie og en stor tinfigurdiorama om slaget Waterloo, som tilsammen danner højdepunkterne. Enkelte rum er dedikeret til den danske Dronning Caroline Mathilde, som boede på slottet fra 1772 til 1775.

24- Stunden Kunstmuseum, som har døgnåbent
Kunstmuseet, som holder åbent døgnet rundt, udstiller moderne og nutidig kunst fra Robert Simon samlingerne. Det 24 timers kunstmuseum tilbyder hele døgnet rundt noget nyt.

Celle lægeplantehave „Heilpflanzengarten“
Lægeplantehaven i Celle har en bred vifte af forskellige lægeplanter. De brede arealer inviterer til en spadseretur mellem duftende lægeurter og sprudlende kilder. Informationstavler og skilte informerer den besøgende om den enkelte plante, og hvordan Hildegard von Bingen og præsten Kneipp anvendte lægeplanterne. Den tilknyttede café "KräuThaer" bestyres af studenter fra Albrecht-Thaer-Schule. Hjemmebagte specialiteter efter gammelt recept, som fryder gummerne.

din direkte kontakt

kontakt og info

Markt 14-16
29221 Celle

Telefon: +49 (0) 5141 / 1212
Fax: +49 (0) 5141 / 12459

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.