Ebikes læner sig på en strand stol, © Cuxland-Tourismus / Bernd Otten
© Cuxland-Tourismus / Bernd Otten

Med e-bi­kes gen­nem cy­kel­lan­det Nieder­sachsen


Det magiske ord er e-bike – eller mere præcist pedelec. Pedelecs er cykler med en indbygget drivmotor, der hjælper dig, når du træder i pedalerne. Motoren drives af et batteri, der, afhængig af belastning, har en rækkevidde på mellem 30 og 80 kilometer.
Da pedelecs juridisk set stadig er cykler, må du gøre de samme ting, som du gør med en almindelig cykel: Som for eksempel at benytte cykelstier eller beslutte, om du vil bruge hjelm eller ej. Med en pedelec bliver hver cykeltur til en afslappet oplevelse.

Tilbud i regionen

Udlejning af e-bikes er efterhånden standard i ethvert område, der henvender sig til cykelturister. Derfor kan du også leje e-bikes hos cykeludlejningsbutikker i hele Niedersachsen. I Volksbankarena Harzen kan du også prøve e-mountainbikes.

Offentlige e-bike ladestationer i Weserbergland

For at undgå at turisterne går i stå på deres cykeltur, er der lavet en god infrastruktur for opladning af e-bikes i Weserbergland. Der findes i alt 10 ladestationer i turistinformationer, restauranter og på overnatningssteder i Weserbergland. Ladestationen består af 4 individuelle aflåselige bokse, der hver indeholder en standard stikkontakt. Cyklister, der har deres egen pedelec med på cykelrejsen, har altid egen oplader med. Turisterne behøver ikke bekymre sig om pengene, da strømmen er gratis på ladestationerne. Turisten putter blot opladeren i stikkontakten, oplader batteriet og låser boksen. Batteriet skal oplade mindst 1 time for at opnå en god rækkevidde på cykelturen. Du kan bruge tiden på at slentre rundt i byen, gå på restaurant eller blot besøge turistinformationen.

Cykelservicestationer i Grafschaft Bentheim

I Grafschaft Bentheim findes der 15 cykelservicestationer, hvor man kan oplade sit e-bike-batteri gratis. Cykelservicestationerne har aflåselige bokse, der er udstyret med stikkontakter, så turister kan oplade ikke kun deres egne e-bikes, men naturligvis også lejede e-bikes fra Grafschaft Bentheims hvide flåde.
Cyklister med almindelige cykler kan dog også nyde godt af servicetilbuddet i hele regionen, da alle servicestationer tilbyder cykelpumper, cykelværktøj, reparationssæt og førstehjælpskasser til mindre nødsituationer.
Servicestationerne er tilgængelige i Bad Bentheim, Emlichheim, Neuenhaus, Nordhorn, Schüttorf, Uelsen og Wietmarschen.

Afslappende cykelture i Cuxland

E-bike-batteriet bliver genopladet, mens cyklisten tager sig en pause til frokost eller kaffe og kage. Det er muligt med en simpel stikkontakt. De steder, der leverer gratis strøm, ligger på de smukkeste cykelruter i regionen. De tilbyder desuden turisttips og -information, hvilket er markeret med et logo i indgangsområdet.