Fyrtårn indrammet af æbletræer , © Tourismusverband Landkreis Stade
© Tourismusverband Landkreis Stade

ÆB­LER, KIR­SE­BÆR OG “MELK­HÜS“


Kulinariske oplevelser i Altes Land og i hele Nordsø-Elben-Weser-regionen tages alvorligt. Det drejer sig om landbrugsprodukter, som kan nydes direkte på gården eller blive forarbejdet til regionale specialiteter.

Lækre æbler og kirsebær fås i Altes Land lige ved porten tilHamburg. Her findes det største frugtdyrkningsområde i Europa. Over 18 millioner frugttræer blomstrer om foråret og omdanner landskabet ved Elben til et rosa-hvidt blomsterhav. Om sommeren inviterer frugtgårdene og plantagerne til picnic under æbletræet, inden de første kirsebær og fra august også æblerne kan høstes. Nyplukkede fra træet eller i hjemmelavede kager på en af de talrige gårdcaféer smager vitaminbomberne selvfølgelig bedst, men også de talrige frugtprodukter fra lokale producenter, som bearbejder dem til gele, cider eller likør er populære hos gæsterne.

Blomstrende frugttræer, © Tourismusverband LK Stade/Elbe e. V./ Martin Elsen
© Tourismusverband LK Stade/Elbe e. V./ Martin Elsen

Har du nogensinde hørt om et “melkhus“?

Ellers er det på høje tid. I de typisk grønne træhuse med rødt tag inden for rammerne af initiativet Melkhüs, drejer alt sig om mælkeprodukter. I disse "mælkerastepladser" sælger landmænd forskellige specialiteter baseret på mælk. I cykelsæsonen fra maj til september serveres der i de 18 melkhüs i regionen lækre milkshakes, kvarkprodukter og andre mælkeprodukter, man kan styrke sig på. Derudover kan man ved en pause i et melkhus også få noget interessant at vide om landbruget. Konklusion: Et melkhus er et perfekt udflugtsmål, som på en vidunderlig måde kan kombineres med en cykel- eller vandretur.

Mælk og meget mere på Melhus Scheeßel, © TouROW
© TouROW