Er­klæ­ring om bar­ri­ere­fri­hed


(Erklæringens version: 24.05.2024)

Oplysninger om et websteds tilgængelighed i henhold til §9b i Niedersachsens lov om ligestilling af handicappede (Niedersächsisches Behindertengleichstellungsgesetz) og kontaktmuligheder i den forbindelse.

Nærværende erklæring om barrierefrihed gælder for webstedet www.ferie-niedersachsen.dk. Webstedet er overordnet set kompatibelt med kravene i den harmoniserede europæiske standard EN 301 549 V2.1.2 (08-2018).

Udarbejdelse af denne erklæring om barrierefrihed

Erklæringen blev opdateret den 24.05.2024. Vurderingen er baseret på en test ved udbyderen siteimprove af 14.05.2022. I henhold til denne test opnår webstedet www.ferie-niedersachsen.dk en score på 91,1/100 i henhold til WCAG-kriterierne. Dermed er minimumskravet på 85 % opfyldelse af kriterierne opnået.  

Ikke barrierefrit indhold

Webstedet www.ferie-niedersachsen.dk opfylder dog ikke alle kriterierne i henhold til EN 301 459. Dette omfatter

kriterierne 9.1.1.1 Ikke-tekst-indhold eller alt-attributter,

– 9.1.3.1 Oplysninger og relationer,

– 9.1.4.11 Ikke-tekst-kontraster,

– 9.2.1.1 Brug hhv. med tastatur og uden mus,

– 11.5.2.4 Hhv. hjælpeteknologier og brug af en skærmlæser.

EN 301 459 suppleres også af yderligere krav til et websteds barrierefrihed, som også til dels er blevet tilgodeset i testen. Der foreligger således endnu ingen barrierefri PDF’er på webstedet (i henhold til DIN ISO 14289-1:2016-12). Desuden er indhold med et nemt sprog endnu ikke blevet implementeret (i henhold til § 11 BGG).

Årsager til manglende tilgængelighed: Vi ser bort fra at gøre de ovennævnte punkter barrierefri eller indfører dem trinvist, fordi vi i øjeblikket ville blive uforholdsmæssigt belastet af deres barrierefri udformning i henhold til § 9a, stk. 4 i Niedersachsens lov om ligestilling af handicappede.

Yderligere forklaringer

Webstedet www.ferie-niedersachsen.dk skal relanceres om kort tid. I den forbindelse vil der blive lagt endnu større fokus på at opfylde yderligere kriterier om webstedets barrierefrihed.

Feedback og kontaktoplysninger

Følgende kontaktoplysninger kan bruges til at meddele mangler med hensyn til overholdelse af kravene til barrierefrihed, spørge ind til årsagerne til en ikke-barrierefri udarbejdelse af oplysninger og anmode om de oplysninger, som i henhold til § 9, stk. 2, 2. pkt. og § 9a, stk. 4, 1. pkt.i Niedersachsens lov om ligestilling af handicappede er undtaget fra barrierefriheden, i et format, som er tilgængeligt for dig:

TourismusMarketing Niedersachsen GmbH (TMN)
Essener Str. 1 
D-30173 Hannover
E-mail: info@tourismusniedersachsen.de
Telefon: +49 (0) 511 270 488 0

Vi vil besvare ovennævnte meddelelser, forespørgsler og anmodninger inden for en måned.

Mæglingsprocedure (håndhævelsesprocedure)

Hvis besvarelsen fra ovennævnte kontakt ikke er tilfredsstillende, kan du sende en ansøgning til det forligsorgan, som er oprettet hos delstatens befuldmægtigede for mennesker med handicap i Niedersachsen, for at indlede en forligsprocedure i henhold til Niedersachsens lov om ligestilling af handicappede. I henhold til § 9d i Niedersachsens lov om ligestilling af handicappede består forligsorganets opgave i at afgøre tvister mellem mennesker med handicap og offentlige instanser i delstaten Niedersachsen vedrørende barrierefrihed inden for IT. Forligsproceduren er gratis. En juridisk bistand er ikke nødvendig.

Du kan kontakte forligsorganet direkte på:

E-mail: schlichtungsstelle@ms.niedersachsen.de
Telefon: +49 (0) 511 1204010