Uldgræs blomstre i Pietzmoor, © Lüneburger Heide GmbH / Markus Tiemann
© Lüneburger Heide GmbH / Markus Tiemann

På ud­kig med lin­sen: De bed­ste fo­tos­pots i he­deland­ska­bet Lü­ne­bur­ger Hei­de


Fra den romantiske gamle bydel i Lüneburg til den fantastiske udsigt over hedelandskabets uendelige vidder fra Wilseder Berg findes der foto-locations, som du under ingen omstændigheder må gå glip af på en udflugt til Lüneburger Heide. God fornøjelse med fotograferingen!

  • Wilseder Berg

Måske det smukkeste udsigtspunkt på Lüneburger Heide: Wilseder Berg. Det højeste bjerg på den nordtyske lavslette betragtes med sine 169 meter som hjertet af Lüneburger Heide. Intet andet sted kan man nyde en så god udsigt over det blomstrende hedelandskab. I godt vejr kan man se helt til Hamborg.

Fototip: De bedste motiver fra Wilseder Berg fås om aftenen ved solnedgang (fra ca. kl. 20.00 afhængig af måneden), eller når lyngen blomstrer i august og september.


  •  Pietzmoor

Hvis man vil have enestående fotos, skal man ved solnedgang gå en tur på de plankebelagte stier i moselandskabet Pietzmoor. Når aftenlyset oplyser himlen over heden i bløde gyldne og purpurfarvede nuancer, fås de bedste fotomotiver. Særligt i Pietzmoor spejler det varme lys sig smukt i mosens søer og skaber en magisk atmosfære.

Fototip: Bedste fototid i Pietzmoor er ved solnedgang mellem maj og september. I starten af maj begynder kærulden at blomstre. Når landskabet domineres af de hvide vatduske, som vugger i forårsvinden, er der garanti for enestående fotos.


  • Totengrund

Med sikkerhed den mest fotograferede og mest besøgte location på Lüneburger Heide: Totengrund. Det er ikke så mærkeligt, for hededalen er omgivet af en næsten overjordisk skønhed. Især i de tidlige morgentimer i sensommeren, når lyngen står i fuldt flor, morgenduggen glimter og der bølger en let tåge gennem dalen, kan man her helt uden andre turister tage fantastiske landskabsfotos.

Fototip: Morgenstund har guld i mund og gode motiver foran linsen. Når lyngen blomstrer i august og september, er det bedst at være der tidligt om morgenen fra kl. 04:30, når solen står op.


  • Lüneburgs gamle bydel

I den gamle bydel i Lüneburg findes der en masse gode fotomotiver med alt fra bindingsværkshuse med gavlfacader til klosterkirken St. Michaelis. I aftentimerne falder lyset specielt smukt i de små gyder og giver dine fotos noget helt særligt.

Fototip: Den gamle bydel er et fantastisk fotomotiv hele året rundt. Hvis man vil minimere risikoen for regn, bør man komme mellem maj og juli.


  • Sølandskabet Meißendorfer Teiche

Når du tager ud i naturen for at få et par fantastiske snapshots, er sølandskabet Meißendorfer Teiche på Lüneburger Heide et absolut must. Roen over sølandskabet er så uforglemmeligt smukt, at selv så forskellige dyre- og fuglearter som fiskeørn og fiskeodder har slået sig ned her. Et absolut højdepunkt? I marts kommer de majestætiske traner til området for at have deres parringsdans. Dette scenarie iagttages særligt godt i de tidlige morgentimer.

Fototip: Tranernes berømte dans kan bedst ses i morgendæmringen. Fuglenes parringstid begynder i marts.


  • Hedelandskabet Schmarbecker Heide

En udflugt til Lüneburger Heide ville ikke være fuldstændig uden et besøg på Schmarbecker Heide. Enebærskoven Wachholderwald Schmarbeck er den perfekte location til at indfange det specielle farvespil mellem den lilla hede og de dybgrønne enebærbuske.

Fototip: Ved solnedgang kaster enebærbusken fantastiske skygger, og morgenduggen, der glimter i edderkoppespindene og planterne, giver ”Teufelsheide” et mystisk skær. Heden står i fuldt flor mellem august og september.


  • Suhorn

Der er næppe noget sted, hvor man kan opleve den uendelige udstrækning af Lüneburg-heden så godt som på slutmorænen i Suhorn. Fra højderyggen kan du nyde en uforstyrret panoramaudsigt over de omkringliggende grønne enge, lilla heder og Wümme-floden, som baner sig vej gennem dalen.

Fototip: For at få det perfekte postkortmotiv i august eller september kan du komme til Alfred Töpfers mindesten omkring kl. 20.30 og fotografere lyngblomsterne i Wümme-dalen.

 


TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Essener Straße 1
30173 Hannover
Telefon: (0) 511 / 2704880

til websidenSkriv e-mail