Seitennavigation

Zonengrenzmuseum Marienborn

forstørre

Logo ZeitOrte_Braunschweiger Land

Da muren faldt i 1989, var det ikke kun Tysklands opdeling i øst og vest, der sluttede. Lykken og tyskernes genforening markerede også den endelige afslutning på den kolde krig i Europa og verden. Sidenhen har man søgt og fundet "veje til naboen".

At forstå den tyske delings fortid for at påvise perspektiver for en fælles fremtid - det er formålet for projektet ”Grænseløs”. Da der ikke er andre steder i Tyskland, hvor grænsehistorien kan opleves så autentisk, vil regionen Helmstedt Marienborn holde erindringen om Tysklands deling i live.

I zonegrænsemuseet Helmstedt bliver den tysk/tyske grænses historie dokumenteret fra dens begyndelse indtil Tysklands genforening i 1990. Ved grænsemindesmærket Hötensleben kan man se 350 meter af det tidligere, umenneskelige afspærringssystem fra "den Tyske Demokratiske Republiks" (DDR's) regime, som er bevaret i original tilstand. Mindesmærket for den tysk deling i Marienborn viser det indre liv i det største daværende europæiske kontrolpunkt mellem øst og vest, "Checkpoint Alpha".

Desuden forklarer en permanent udstilling historien om overgangsstedet med baggrund i Tysklands deling og den kolde krig.
 

Kontaktoplysninger

Zonengrenzmuseum Marienborn

Südertor 6, 68650 Helmstedt

Telefon: +49 (0) 5351 / 1211133

send mail: kreismuseen@landkreis-helmstedt.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.