Seitennavigation

Wilhelmshaven

Havnestemning pur, city life og maritime attraktioner – Nordsøbyen Willhelmshaven ved Jadebusen byder på mere end blot hav og sol. Mange kulturelle oplevelser til underholdning, f.eks. teater, kunst, musik og comedy. Med havneprojektet JadeWeserPort skabes den eneste dybvandshavn i Tyskland ved Wilhelmshaven. Fra 2011 vil havnen byde velkommen til de største containerskibe i verden. I besøgscentret „JadeWeserPort-InfoCenter“ kan de besøgende opleve hele seancen på tæt hold.

På en interaktiv opdagelsesrejse følger man fragtskibets rejse fra Asien til Europa. Alt handler også om havet langs den „Maritime Meile“. Fem livsverdner bringer de besøgende tættere på temaet hav: Küstenmuseum, Aquarium, Deutsche Marinemuseum, Wattenmeerhaus og Reederei Warrings. Den store havn er hjertet af Wilhelmshaven. Hvert år kommer mange sejlere hertil sammen med skibe overalt fra Europa. En særlig anledning til besøg giver den kendte by- og havnefesten „Wochenende an der Jade“ og „JadeWeserPort-Cup“.

Et mangfoldigt program med musik, spil og sjov lokker tusinde besøgende til Jadestadt. Trænger man til afslapning på en anden måde, så er stranden det helt rigtige med masser af badesjov. Fra Helgolandskajen er der havnerundfarter, som også sejler til øen Helgoland. Wilhelmshaven er hele året rundt et besøg værd.

Highlights:

Deutsches Marinemuseum
Grundlagt som marinehavn er byen Wilhelmshaven tæt forbundet med den tyske marine historie. Med mottoet ”mennesker-tider-skiber” oplever de besøgende en rejse gennem fortiden på det tyske marinemuseum, hvor der ved hjælp af realistiske udstillinger som den havgående ubåd ”U 10” demonstreres, hvordan hverdagen ser ud på en marinebåde og et skibe.

Weekend ved Jade
Den populære by- og havnefest „Wochenende an der Jade“ (WADJ) i Wilhelmshaven er en af de største af slagsen i Nordtyskland. Over 300.000 gæster fejrer hvert år den maritime fest i havnen. Det er her det sker: Talrige skibe, over 80 musikgrupper, marinen samt et bredt aktivitetsprogram for hele familien. AHOI og velkommen om bord!

JadeWeserPort-Cup
I oktober finder arrangementet „JadeWeserPort-CUP“ sted med talrige internationale sejlere og ”Open Ship”, hvor man har mulighed for at tage med på en sejltur.

Verdens største Labskovs (Labskaus) menu
I 2001 startede den største labskovs spisning i Wilhelmshaven med stor succes. Gastronomer og marinefolk tilbereder sejlerne og frisernes livret i tusindvis på mange lækre måder. Labskovs kan nydes på gågaden og i NordseePassage. Shanty-Chöre og bands afrunder arrangementet. Målet i år er igen at prøve på at slå rekorden fra 2005 med 10.612 portioner.

Særtilbud på rundvisninger:

Klassikeren: Den guidede bytur
Med rejsebus og rejseleder kan du bekvemt opleve alle byens seværdigheder.

Henrejse:

Tag A7 til Hamborg og kør gennem Elbtunnelen. A1 mod Bremen fører dig over A28 og endelig til A29 mod Wilhelmshaven. Eller tag toget til Wilhelmshaven, som kører over Oldenburg. Der slutter alle Inter-City-forbindelser til Wilhelmshaven. Skift over til Nordwest-bahn mod Wilhelmshaven Hbf.

Tips til parkering:
Parkeringshus Nordseepassage:
Åbningstider: Torsdag til lørdag: kl. 7-21, søndag kl. 10-20.

din direkte kontakt

kontakt og info

Nordseepassage 1
26382 Wilhelmshaven

Telefon: +49 (0) 4421 / 913000
Fax: +49 (0) 4421 / 9130010

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.