Seitennavigation

Vadehavet i Niedersachsen

Nationalpark & biosfærereservat

forstørre

Baltrum
© Ostfriesland Tourismus GmbH / Hans-Albert Dirks

Virkningen fra ebbe og flod har skabt et ganske særligt kystlandskab, som strækker sig fra Holland over kysterne i Niedersachsen og helt til Danmark: Vadehavet.

Samspillet fra tidevandet kommer således til syne to gange om dagen i et vådområde på 10.000 km². Det enestående vadehav, som i Niedersachsen omfatter de østfrisiske kyster og øer, Jadebusen og Nordsøkysten i Cuxland, blev i 1986 erklæret for nationalparken "Vadehavet i Niedersachsen". I 1993 blev nationalparken optaget af  UNESCO i „Verdens netværk af biosfærereservater“, og har da også opretholdt denne fredningsstatus lige siden. 2009 modtager dette område en yderligere anerkendelse via UNESCO med benævnelsen Verdensnaturarv.

Et omfattende system af store vandløb og mindre priler gennemskærer vide flader af vadehav, og derimellem findes muslingebanker og enge af græstang. I digeforlandet og på øer og halliger findes skiftevis marsker med hvide strande og klitter. Denne alsidighed i landskabet gør Vadehavet til et enestående habitat for mere end 10.000 dyre- og plantearter. For millioner af trækfugle er Vadehavet uundværligt som mellemstation og redeområde. Når havet trækker sig tilbage, får man et indtryk af artsmangfoldigheden: Sandorm, hjertemusling, strandkrabbe pg dyndsnegle opleves bedst ved en vadehavsvandring med nationalparkens rangers.
For at lære de større beboere i Vadehavet at kende, anbefales et besøg i sælstationens nationalparkhus i Norden-Norddeich.
En cykeltur på digerne giver mulighed for et førsteklasses udsyn over Vadehavet. Langs kysten, også på de østfrisiske øer, kan du tage på forskellige, udvalgte cykelture .

Til fods eller på cykel – din opdagelsestur ved Vadehavet bør begynde ved UNESCO-verdensnaturarven Vadehavets besøgscenter i Wilhelmshaven som sikrer et fascinerende indblik i dette helt særlige habitat.

Kontaktoplysninger

Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer

Virchowstr., 26382 Wilhelmshaven

Telefon: +49 (0) 4421 / 9110
Fax: +49 (0) 4421 / 911280

send mail: poststelle@nlpv-wattenmeer.niedersachsen.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.