Seitennavigation

Gør køreturen sydpå til en oplevelse

Står der Hamburg, Bremen, Hannover eller Kassel i nærheden af jeres ferierute sydpå, så kører I lige forbi nogle af de mange oplevelser, Niedersachsen tilbyder.

Lidt syd for Hamburg ad motorvej A7 ligger oplevelserne som perler på en snor. Hold øje med skiltningen på motorvejen, så finder i f.eks. let vej til Wild Park Lüneburg Heide. Her kan I hilse på alverdens dyr - fra kylling til sneleopard. Ved Bispingen cirka 70 kilometer syd for Hamburg ligger det omvendte hus, der vender alt på hovedet.

Går turen østover fra Hamburg ad motorvej A1 med retning mod Bremen, kører I igennem regionen Land zwischen Elbe und Weser, landområdet mellem de store floder Elbe og Weser. I denne region ligger Nordeuropas største opdyrkede frugtdyrkningsareal.

Har I mod på en lidt længere afstikker fra ruten, kan I køre til havnebyen Cuxhaven, hvor Tysklands andenstørste flod, die Elbe, løber ud i Nordsøen. Eller til Bremerhaven, hvor den anden af Niedersachsens store floder, Weser, løber ud. Her finder I klimahuset 8° Ost, som er en europæisk videns- og oplevelsesverden inden for alt, der handler om klima og vejr.

Hannover er Niedersachsens hovedstad, ca. 150 km. syd for Hamburg. Stop for en shoppetur eller besøg den specielle zoologiske have, Hannover Adventure Zoo. Nordvest for Hannover finder I et helt fantastisk aktivitetsområde ved søen Blauer See i Garbsen.

Videre sydover med A7 kommer I tæt forbi den charmerende og kulturelt betydningsfulde by Hildesheim. Hele to af byens kirker er anerkendt som UNESCO verdensarv. Går vejen mere vestover fra Bremen mod Essen og Düsseldorf kommer I igennem regionen Osnabrücker Land, som rummer Tysklands største naturpark, Geopark TERRA.vita. Her finder man det kendte højdedrag Teutoburger Wald, som er en lækkerbisken for vandrere og mountainbikere.

Går jeres bilrute stik syd og forbi det smukke bjerg- og naturområde Harzen kan I f.eks. opleve de store miner ved ”Erzbergwerk Rammelsberg" ved Goslar, som var i drift indtil for blot år siden.

 I universitetsbyen Göttingen lidt sydligere lever kulturen. Og hvis timingen er rigtig, kan I opleve Händelfestival, jazzfestival eller kulturnat for blot at nævne byens mest oplagte kulturevents. Der er således masser af muligheder for at opgradere køreturen til og fra jeres sydlige rejsemål, så turen i sig bliver en oplevelse.

Husk: Med campingkortet fra Niedersachsen er det nemt at få overblik over overnatningsmulighederne - klik her for at downloade.

Herunder finder du links til overnatningsmuligheder med relevans til ovenstående artikel:

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.