Seitennavigation

Ferie for feinschmeckere

forstørre

JUE_2110
© Kurverein Nordseeheilbad Esens Bensersiel e.V.

For flere og flere er ferie ikke længere bare et spørgsmål om at slappe af og få nogle gode oplevelser. Ferien kan også åbne døre til ny viden og mere specielle oplevelser. Er I interesseret i en ferie, som ikke blot giver jer ny energi, men også nye perspektiver og indsigt, så er der faktisk ganske mange muligheder i Niedersachsen.

En ferie langs Aspargesruten eller langs eventyrruten. En Ebike-cykeloplevelse eller ferie med golfkøllerne. Wellness, kultur eller uspoleret natur - den store, nordtyske delstat har det hele.

Fra slutningen af april til sidst i juni, hvor asparges høstes eller ”stikkes”, er der rig lejlighed til at nyde den dejlige delikatesse i alle mulige variationer. Start f.eks. jeres aspargeseventyr i Burgdorf ved Hannover.

Niedersachsen byder på mange andre gourmetoplevelser. For eksempel “Oldenburgs Palme”, grønkål, der som navnet antyder er særligt udbredt i Oldenburg nordvest for Bremen. Tæt ved Oldenburg finder I i øvrigt “Deutsche Fehnroute”, et særegent hede- og moselandskab.

Hvis I kører østpå til Braunschweig syd for Wolfsburg bliver grønkålen til brunkål, og I kan skylle den ned med øl fra bryghuset i Goslar i Harzen en god halv times kørsel syd for Braunschweig.

Har I mere appetit på at blive klogere på historie og kultur, kan I med fordel besøge nogle af de mange slotte i Niedersachsen. Det er blandt andet værd at nævne Schloss Marienburg og Schloss Bückeburg, som begge ligger i omegnen af Hannover. Eller tag til Hildesheim med de to imponerende kirker, som begge er er anerkendt som UNESCO verdensarv.

Mod vest ligger byen Papenburg, som er hjemsted for ikke blot et søfartsmuseum, men også for det enorme Meyer Werft, som bygger verdens største krydstogtskibe og har et spændende besøgscenter.

Flere af Niedersachsens byer er desuden hjemsted for kendte fortællinger. Hameln er byen med den berømte rottefænger. En halv times kørsel syd for Hameln ligger slottet Bodenwerder, hvor den løgnagtige Baron von Münchhausen blev født.

Eventyrbrødrene Grimm var ansat som professorer på universitet i Göttingen, og de har givet anledning til den tyske eventyrrute, som strækker fra Bremerhaven og Buxterude i det nordlige Niedersachsen. Niedersachsen er eventyrlig.

Husk: Med campingkortet fra Niedersachsen er det nemt at få overblik over overnatningsmulighederne - klik her for at downloade.

Herunder finder du links til overnatningsmuligheder med relevans til ovenstående artikel:

Hannover:

Braunschweig/Wolfsburg:

Hamburg:

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.