Seitennavigation

Rundrejser (Aspargesruten etc.)

forstørre

Pied Piper of Hameln
© Hameln Marketing und Tourismus GmbH

Niedersachsen kan fint udforskes på spændende temaruter fra nord til syd og fra øst til vest.

Et godt eksempel er Deutsche Märchenstraße (tysk eventyrrute), hvor man kommer tæt på de verdensberømte tyske eventyr, som Brødrene Grimm i vid udstrækning samlede i netop Niedersachsen.

Undervejs på ruten kommer man til steder som f.eks. Oberweser, hvor eventyr som ”Den bestøvlede kat“ og ”Snehvide og de syv dværge“ vækkes til live. Andre interessante byer i eventyrsammenhæng er Bodenwerder, Baron von Münchhausens fødeby, eller Hameln, der danner kulisse omkring sagnet om rottefængeren.

Det middelalderlige Nordtyskland kan opleves på Deutsche Fachwerkstraße (tysk bindingsværksrute), der snor sig gennem store dele af Niedersachsen i to afsnit.
I alt 22 byer, hvoraf nogle er over 1000 år gamle, ligger på strækningen som perler på en snor, begyndende med Stade i nord over Celle med sin berømte bindingsværksarkitektur til Duderstadt i Harzen.
Hvis man holder af usædvanlige bygningsværker, så er Straße der Weserrenaissance bestemt et nærmere bekendtskab værd. På den 400 kilometer lange rute fra Hannoversch Münden i syd til Bremen i nord vidner prægtige slotte, rådhuse, patricierhuse og store landbrugsejendomme om rigdom og velstand i det 16. og tidligere 17. århundrede.


Niedersachsen er aspargesland: På Niedersächsische Spargelstraße (aspargesrute) drejer alt sig om denne eftertragtede grøntsag, og fra slutningen af april til sidst i juni, hvor de hvide stænger høstes eller ”stikkes”, er der rig lejlighed til at nyde den dejlige delikatesse i alle mulige variationer.

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.