Seitennavigation

Cykling

Niedersachsen giver både familier med børn og mere ambitiøse cyklister rig mulighed for at gå på opdagelse i landsdelens varierede natur. En- eller flerdags cykelture, afslappede udflugter i fladt terræn eller mere udfordrende ture i bjergrige områder – i Niedersachsen findes der nærmest skræddersyede cykelruter til alle behov. Utallige cykelstier og regionale cykelruter snor sig gennem Niedersachsen fra Nordsøen til Harzen.

Den godt 500 kilometer lange Weser-cykelrute står i renæssancens tegn med mange imponerende slotte og idylliske små byer langs floden Weser mellem Hannoversch Münden i syd og Bremen i nord. Masser af afveksling venter cyklisterne på Weser-Harz-Heide-cykelruten, der gennemskærer regionerne Weserbergland, Harzen og Lüneburger Heide på en 400 kilometer lang strækning, og på samme måde kan en cykeltur i floddalene omkring Elben, Aller og Leine give en uforglemmelig oplevelse. De kortere cykelruter i området egner sig fint til endagsture eller miniferier.

På en af ruterne i Oldenburger Münsterland (”3-Seen-Route”) kommer man forbi Dümmer-søen, den kunstige sø i Thülsfeld og søen Zwischenahner Meer. Af andre spændende regionale cykelruter i Niedersachsen kan nævnes den “grønne ring“ omkring Hannover, Geest-ruten i den nordlige del af Emsland og mølle-, kro- eller gravhøjsruten omkring Rotenburg. Mountainbikere kan glæde sig til et ca. 1800 kilometer langt sammenhængende net af mountainbike-stier i Harzen med dens afvekslende natur, men også i Weserbergland er der gode muligheder for at dyrke denne sportsgren.

Klik her for den Radroutenplaner Niedersachsen på tysk

 

Mountainbiken

Med hånden på bremsen, fødderne på pedalerne og koncentreret blik forud: Som i mange andre områder i Tyskland erfarer mountainbiker også i Harzen regionens sande magi i sadlen! Læs mere 

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.