Seitennavigation

Osnabrück

Fra hansestad til shoppingby

forstørre

Am Markt in Osnabrück
© Osnabrück - Marketing und Tourismus GmbH

Et hurtigt tilbageblik: I 780 grundlagde Karl den Store bispesædet Osnabrück i et knudepunkt af gamle handelsruter. I middelalderen udviklede byen sig til et blomstrende handelscenter. Allerede i det 14. århundrede indtrådte byen som førende medlem af Hanseforbundet - det dengang vigtigste økonomiske forbund. Før da havde byen oprettet et særligt center for kvalitetstestning af klæde fra Osnabrück - det såkaldte "Legge". "Legge"-seglet med Osnabrück-hjulet blev et kvalitetsstempel for det verdenskendte "Osnaburgh" linned. På det tidspunkt lagde byen fundamentet for sin nuværende position som et servicecenter og et industriområde.

De tidligere handelsruter er nu blevet forvandlet til shoppinggader. Derfor lyder mottoet for Osnabrücks handelsfolk i det 21. århundrede „Osnabrück – her er alt hvad du behøver“. Som indkøbsstorby er Osnabrück en guldgrube for shoppingfans og skattejægere. Den farverige atmosfære i gågaderne med moderne indkøbscentre tiltrækker lige så mange besøgende som de maleriske gyder i den gamle bydel, hvor håndværkere og gallerier ligger side om side.

Et godt tip er lørdagens marked foran den ærværdige Skt. Peter Domkirke. Den fulde udsigt over byen i naturparken kan nydes fra Mariekirkens tårn.

www.osnabrueck.de

Kontaktoplysninger

Tourist Information Osnabrück / Osnabrücker Land

Bierstr. 22-23, 49074 Osnabrück

Telefon: +49 (0) 541 / 3232202
Fax: +49 (0) 541 / 3232709

send mail: omt@osnabrueck.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.