Seitennavigation

Oldenburger Münsterland

Oplev livsglæden i Oldenburg Münsterland: Det er en kulturregion, som er præget af et århundredets gammelt forhold mellem den westfaliske metropole Münster og Oldenburg. Du kan ride, cykle eller padle gennem regionerne Cloppenburg og Vechta, tilbringe din ferie på en bondegård eller besøge det niedersachsiske frilandsmuseum i Cloppenburg.

Highlights:

Niedersächsisches Freilichtmuseum & Museumsdorf Cloppenburg
Bymuseet ”Museumsdorf Cloppenburg” er et af de første af denne slags, hvor der præsenteres over 50 landlige bygningsværker fra de seneste 500 år. Hverdagshistorien i Niedersachsen bliver levende: Hver søndag tilbydes guidede rundvisninger til forskellige temaer og aktiviteter for børn. Hvad enten det er bagning af brød i stenovn eller blåfarvning af tekstiler efter historisk fremgangsmåde, så har børnene hurtigt levet sig ind i de gamle dage, mens forældrene deltager i rundvisningen. Nogle savner nok de gamle dage uden stress, computer, mobiltelefon og tv, hvor familien i stedet varmede sig ved ilden og læste historier. På første blik virker det meget romantisk, men faktisk er der tale om hårdt arbejde, når man dykker længere ned i historien. Ligegyldigt hvilket erhverv det drejer sig om, arbejder alle mennesker her, ligesom man gjorde for 200 år siden, hvor værktøjet er ens egen krop.

Zoo- og fritidspark Thüle
Over 500 ”beboere” fra hele verden lige fra nuttet til imponerende dyr har til huse her. På store fritgående områder, som er tilpassede til dyrenes behov, kan man opleve mere end 120 forskellige dyrearter. Men parken byder også på andre oplevelser, såsom rutsjebaner og forlystelser til alle aldre. For de små er der også en stor legeplads og en zoo, hvor man endda kan ae dyrene.

Naturpark Wildeshausener Geest
Naturparkens hjerte og navngiver er Nordvesttysklands største sø, den ca. 30 kvadratkilometer stor Steinhuder Meer. Over et bredt område begrænses naturparkens område i nord af Allerdalen, i øst af Leinedalen, i syd af Mittellandkanalen og i vest af Weserdalen. Men landskabet byder på meget mere end "blot søen".

Udstrakte moseområder, grønne områder, skove, de nordligste udløbere af Mittelgebirge og de tilgrænsende floddale har gjort naturparken, med sin landskabsmæssige mangfoldighed, til et rekreativt område af betydning, også uden for regionen. Vandets magiske tiltrækningskraft, forbundet med muligheden for at bade, sejle eller surfe, lokker især i sommersæsonen mange besøgende til Steinhuder Meer. Stranden ved Weisse Düne (den hvide klit) ved den nordlige bred og badeøen ved den sydlige bred er tilholdssteder for badegæster og soldyrkere.

Man kan komme til fæstningen Wilhelmstein fra april til oktober fra Steinhude og Mardorf med "Auswanderer"-bådene fra Steinhuder personskibsfart. Fæstningens navn går tilbage til grundlæggeren Grev Wilhelm og "Auswanderer"-bådene er store sejlbåde af træ med motor til personbefordring. Gæsten får et indblik i livet i grevskabet Schaumburg og den vidunderlige natur, der indrammer det.

Boxenstopp-Route
På Boxenstopp-Routen gennem Oldenburger Münsterland møder man de landligt prægede kulturregioner i Cloppenburg og Vechta. Boxenstopps kan sammenlignes med motorsport, hvor man også har stationer, hvor man holder ind. Over 120 stationer forbinder den nyere feriegade i Niedersachsen med et væld af oplevelser fra landet og folket. Der er direkte tilkørsel til boxenstopp-stationerne, når man tager cykelruten. På Boxenstopp-routen ligger der ferie- og hestebondegårde, pensioner, hoteller, ferielejligheder eller såkaldte høhoteller med mulighed for overnatning, som man gør på landet. Regiontypiske gæstevenlige bondegårdscafeer og restauranter, kroer eller landhoteller er der også mange af. Hvis man vil have friske produkter fra landet, kan de købes hos talrige bondegårdsbutikker. Og til de turister som trænger til mere aktivitet, er der også muligheder nok, f.eks. vær med til at høste, køre i hestevogn eller tag en kanotur. Til sidst skal nævnes, at der også er en del museer, historiske samlinger eller vindmøller, som fortæller om Oldenburger Münsterlandets kulturhistorie.

din direkte kontakt

kontakt og info

Oldenburger Straße 246
49377 Vechta

Telefon: +49 (0) 4441 / 95650
Fax: +49 (0) 4441 / 956515

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.