Seitennavigation

Oldenburg

Den nordtyske by Oldenburg tager hjerteligt imod sine gæster med dens sympatiske og åbne holdning. Ærlig, autentisk og traditionsbevidst eller innovativ, dynamisk og lidenskabelig – det står Oldenburg for: Med over 160.000 indbyggere er Oldenburg den fjerde største by i Niedersachsen med dens fremadrettede overbevisning. Byen bærer præg af den historiske bykerne, men samtidig også af kontrastfulde aktiviteter som tilsammen skaber en moderne universitetsby. Mangfoldigheden og pragten af arkitektur kommer til udtryk i Oldenburg.

En god kombination af flotte villaer og klassicistiske bygninger, den lille havn, et gammelt slot og selvfølgelig det imponerende statsteater ”Oldenburgische Staatstheater” præger bybilledet. Hertil kommer de mange shoppingmuligheder, livligt torv og mange gode restauranter og så har byen den fordel, at ligegyldig hvor man befinder sig i byen, er man kun få minutter fra grønne omgivelser. Både det almindelige bybillede, men også de lange gågader glæder sine gæster med mange oplevelser.

Oldenburg overlevede 2. verdenskrig stort set uden en skramme. Udover moderne arkitektur er der mange velbevarede bygningsmindesmærker fra tidligere epoker. Regenten Peter Friedrich Ludwig vækkede byen, mens den døsede i dens tornerosesøvn. Hans amtstid kendetegner mange klassicistiske bygningsværker, som stadig kan beundres i dag. Oldenburg er centrum for dens kulturelle skabelser i regionen. Her præsenteres et pragtfuldt statsteater, fire museer, to udstillingshuse samt fem tribuner, som opfører en bred facette af frie teaterscener med småkunst- og kabaretprogrammer til store som små.

Highlights:

Slottet ”Oldenburger Schloss”
Det imponerende slot står i sin pragt i Oldenburgs gamle bydel. Her fortælles historier om gamle herskere og viser mangfoldigheden og de kulturhistoriske særligheder af Oldenburgs omegn på museet med kunst og kulturhistorie fordelt i tre bygninger.

Horst-Janssen-Museum
Horst Janssen voksede op i Oldenburg og følte sig særlig ansvarlig for byen og åbnede i år 2000 museet Horst-Janssen-Museum, som er det eneste museum i verden, hvor en betydningsfuld samling fra geniale tegnere, grafikere og autorer kan betragtes.

Landesmuseum für Natur und Mensch
Museet hører til de ældste i Tyskland, hvilket slog dørene op allerede i 1836. I dag er det ikke blot et „Moorleichenmuseum“, men udstiller med moderne koncepter natur- og kulturhistorie fra Nordtyskland. Dertil hører mose, geest og selvfølgelig kysten og marsk.

Edith-Ruß-Haus für Medienkunst
På området inden for nutidig kunst har byen Oldenburg også nok at bryste sig med. F.eks. huset Edith-Ruß-Haus, som alene er tænkt til kunsten af nye medier, hvor der er skabt et hus, som forener kunsten i overgangen til et nyt årtusind.

Statsteatret ”Das Oldenburgische Staatstheater”
Kuplen på teatret har siden 1893 præget bybilledet: I ny-barokstil har huset med et par små ændringer bibeholdt dets udseende.

Oldenburger Palme
Om vinteren anbefales en helt speciel grøntsag i Oldenburg: Grønkål fra Oldenburg, som også kaldes Oldenburger Palme. Et meget traditionelt og kulturelt highlight, som står på menukortet fra oktober til marts. Grundtanken var, at man skulle have noget mad, der gav en god bund. I dag er grønkålssæsonen det samme for Oldenburg, som Oktoberfest er for Bayern. En grund til at mødes, spise, synge og fejre. Det er også populært at spise kål i Berlin. Kålspisning er blevet en selskabelig begivenhed og hvert år kåres kålkongen med titlen ”Oldenburger Kohlkönigs”.

Tilbud på rundvisninger:

En spadseretur gennem Oldenburg (på tysk)
Kultur- og indkøbssultne samt skattejagere oplever på denne spændende udflugt den maleriske indre by og mange overraskelser: Hver fredag kl. 14.00, hver lørdag og søndag kl. 11.00

Mødested: Slot, indgang Landesmuseum

Henrejse:

Med bil/bus: Oldenburg trafikknudepunktet i Nordvest. Motorvej og skinnenettet krydser hinanden på Huntemetropole. Motorvejen 28 og 29 fører direkte til byen. Motorvej A7 nordfra mod Hamborg gennem Elbtunnel. A1 til Bremen fører over A28 mod Oldenburg.

Med fly: Lufthavnen Bremen ligger kun 45 minutter derfra. Andre lufthavne i nærheden er Hamburg, Hannover og Münstere/Osnabrück.

Med toget: Tag Intercity til Oldenburg over Bremen/Hannover.

Tips til parkering:

Der er gode parkeringsmuligheder i parkeringshuse og på offentlige parkeringspladser med P-skilte. Man kan parkere gratis på parkeringspladsen Park+Ride. Derfra tages bussen til city. Billetautomater står på hver P+R parkeringsplads til rådighed. For hver P+R-billet må der medtages 4 børn under 15 år helt gratis.

din direkte kontakt

kontakt og info

Schloßplatz 16
26122 Oldenburg

Telefon: +49 (0) 441 / 36161366
Fax: +49 (0) 441 / 36161350

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.