Seitennavigation

Nordsøen

Uendelig ferieunderholdning - strande som strækker sig lige så langt øjet rækker ud over det åbne hav. Uendelig ferieunderholdning – luft som dufter af salt, en frisk brise, fra havets brænding. Uendelig ferieunderholdning – det er ”Nordsøen” – med 7 øer og en kyst mellem Ems, Weser og Elben. Lad dig inspirere af et af de ældste ferieområder i Tyskland. Nyd de stemningsfulde kyster og havnebyer langs Nordsøkysten i Niedersachsen samt de Østfrisiske Øer.

Highligts:

Østfrisiske øer
Kun få kilometer fra Niedersachsens Nordsøkyst ligger de syv frisiske øer som perler på en snor, som er en del af nationalparken "Niedersächsisches Wattenmeer". Mange af de idylliske slusebyer langs med kysten mellem Ems og Elben, mellem Emden og Otterndorf, er udgangspunkter for skibsruter til de syv øer, som hver især har deres egen charme.

Borkum, som også er den største af de Østfrisiske Øer, charmerer dens turister med hele tre fyrtårne, den 26 kilometer brede sandstrand og ikke mindst med wellness- og friluftsbadet Gezeitenland. Øen Juist derimod er lidt roligere. Det smalleste sted her er kun 500 meter. Øen kaldes også for Töwerland (da. trylleland) af deres beboere. Norderney var allerede i 1797 blevet Tysklands første kurbad og her ligger „bade:haus“ det største Thalassocentrum i Tyskland, hvor sundheden kommer direkte fra havet.

Baltrum er den mindste af de Østfrisiske Øer – ”Nordsøens tornerose” kan dog sagtens følge med de andre øer, når det gælder hav, strand og ferieunderholdning. På Langeoog er der 1500 soltimer om året, på den grønneste ø ”Spiekeroog” en lille skov og på Wangerooge begynder ferien på ø-banen fra havnen til landsbyen – fordi Wangerooge er, som de fleste andre Østfrisiske Øer bilfri.

UNESCO-kulturarv vadehavet
Det Niedersachsiske vadehav, som er det andet største, er et helt unikt naturområde med enestående kulturarv og blev i 2009 udnævnt til Nationalpark sammen med de omkringliggende vadehavsregioner. Vadehavet viser på sin måde, hvordan naturen, planter og dyr tilpasser sig de skiftende vejrforhold ved vadehavet. Der, hvor ferskvand fra floder forenes med havets saltvand, og hvor naturkræfter som tidevand, vind og lag af sand og slik hersker, finder man spændende planter og dyr. Vadehavets mange forskellige facetter skaber et livsrum for usædvanligt mange planter og dyrarter, hvor der ruges, dies, vokses og rastes. Her er der et hav af opdagelser. Man kan f.eks. udforske vadehavet til fods eller med skibet, når der er højvandet. Derudover står der medarbejdere til rådighed i nationalparkhusene, som gerne hjælper ved spørgsmål og udforskning.

din direkte kontakt

kontakt og info

Olympiastraße 1
26419 Schortens

Telefon: +49 (0) 4421 / 9560990
Fax: +49 (0) 4421 / 9560999

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.