Seitennavigation

Naturparkerne Lüneburger Heide og Südheide

Lilla farverus ved hedeblomstringen

forstørre

Wietzer Berg
© Lüneburger Heide GmbH

Det største, sammenhængende hedelandskab i Mellemeuropa ligger i Lüneburger Heide. Det flere hundrede år gamle kulturlandskab er opstået på grund af udnyttelse fra mennesket. Det plejes stadig i dag af Heidschnucke, en gammel fårerace, som er blevet til et symbol på heden. Særligt velbevaret er landskabet i de to offentlige, fredede områder: Naturparken Lüneburger Heide og naturparken Südheide.

Landskabet er frem for alt turistmæssigt interessant under hedeblomstringen i august og september. I det bilfrie kerneområde i naturparken Lüneburger Heide har man fra Wilseder Berg en fascinerende udsigt over farvepragten på de violette hedeområder. Med en smule held får man også en Heidschnucke-flok at se. Ud over hedelandskabet finder man i naturparken Südheide et af de største sammenhængende skovområder i Europa, hvor man i udkanterne kan observere hjorte og traner. I Pietzmoor ved Schneverdingen åbner en bjælkevej  iagttagerens øjne for den specielle dyre- og planteverden i mosen.

Heden er frem for alt kendt for sine oprindelige landsbyer, små museer og regionale produkter, såsom hedehonning, hedekartofler og Heidschnucke-får. Under hedeblomstringen afholdes desuden talrige fester, såsom Heideblütenfest (hedeblomstfesten) i Amelinghausen, hvor hededronningen kåres.

Hedelandskabet udforskes bedst individuelt eller sammen med en lokalkyndig natur- og landskabsguide. Man kan bestille endagsture eller ture på flere dage på cykel, til fods, på hesteryg eller helt klassisk i hestevogn. Særligt anbefalelsesværdig er en vandring på Heidschnuckenweg, som fører gennem begge naturparker og blev kåret til "den smukkeste vandrerute i Tyskland" i 2014.

Kontaktoplysninger

Naturpark Lüneburger Heide

Schloßplatz, 21423 Winsen (Luhe)

Telefon: +49 (0) 4171 / 693139
Fax: +49 (0) 4171 / 687139

send mail: info@naturpark-lueneburger-heide.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.