Seitennavigation

Naturparken Elbhöhen-Wendland

Hvor landet strækker sig vidt og der findes mange landsbyer omkring

forstørre

In the round village Satemin
© Dr. Manfred Fortmann

Forhistoriske skove, marker og enge, hedeområder og bække, Elbhöhen, statsskoven Göhrde og bakkelandskabet Drawehn - så mangfoldigt præsenterer naturparken Elbhöhen-Wendland sig i det østligste hjørne af Niedersachsen. Våde og tørre habitater indgår i et tæt naboskab her. Naturparken er derfor hjemsted for flere dyre- og plantearter, som til dels har været sjældne. Omkring halvdelen af det 1.160 kvadratkilometer store område er udpeget til landskabs- eller naturfredningsområde. En alsidig landbrugsmæssig udnyttelse af jorden, fredfyldte landsbyer med høhoteller, gårdbutikker og marker med frugttræer, små byer med bindingsværkshuse, der indbyder til shopping - naturparken formidler et autentisk, landligt liv, nærhed med naturen og bæredygtighed.

De mange velbevarede landsbyer i rund form i Wendland er også karakteristiske for denne tyndt befolkede region. De er af slavisk oprindelse og har traditionelt kun en adgang til landsbypladsen, som gavlene på de typiske nedersaksiske bjælkehuse flokkes om i en rundkreds. Jordstykkerne som hører til gårdene, omslutter den runde landsbyform og danner et kulturlandskab der er udstykket som en tærte med flere stykker.

Elbhöhen, højdedraget Göhrde-Drawehn og Nemitzer Heide indbyder til vandring. Langs det „grønne bånd“, et naturfredningsprojekt på tværs af delstatsgrænser, kan man cykle en herlig tur gennem et vidunderligt, alsidigt landskab. Du kan desuden udforske det enestående kultur- og naturlandskab i Wendland ved en cykeltur på Wendland-turen. Du når fra de stejle skrænter ved Elben til brandliljerne ved en vandring langs Klötzie-ruten. Særligt "Alte Jeetzel" indbyder til en kanotur gennem Wendland.

Den tyske Fachwerkstrasse (bindingsværksvej), slynger sig på omkring 3.000 kilometer fra Hitzacker ved Elben til Meerburg am Bodensee gennem 1.000 års historie. Det kan også betale sig at besøge den tyske Storchenstrasse, som krydser naturparken Elbhöhen-Wendland og biosfære reservatet Elbtalaue. Talrige seværdigheder, regionale cafeer og restauranter ligger i vejkanten. Ruten med de gamle frugtsorter byder på en sand naturoplevelse. Denne fører til enestående marker med frugttræer, fortryllede alleer og prægtige, gamle enkelttræer.

I direkte tilstødning hertil finder du også biosfærereservatet Det nedersaksiske Elbtalaue.

Kontaktoplysninger

Naturpark Elbhöhen-Wendland

Königsberger Straße 10, 29439 Lüchow (Wendland)

Telefon: +49 (0) 5841 / 120540
Fax: +49 (0) 5841 / 120509

send mail: info@naturpark-elbhoehen-wendland.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.