Seitennavigation

Naturparken Dümmer

Naturparken Dümmer strækker sig over de to delstater Niedersachsen og Nordrhein-Westfalen

forstørre

Kinder in der Matschwanne
© Moorwelten

Naturparken Dümmer strækker sig over de to delstater Niedersachsen og Nordrhein-Westfalen og omfatter 1.122 km2. Det andet største, indre farvand i Niedersachsen, Dümmer-søen, er naturparkens midtpunkt. Naturparkens særpræg ligger i det afvekslingsrige landskab, som består af skove, høj- og lavmoserne samt af kulturområder. Her føler sjældne fuglearter såsom den hvide stork, vibe eller stor kobbersneppe sig hjemme. Naturinteresserede kan observere fuglene individuelt fra udsigtspunkter eller begive sig ud på en tur med de certificerede natur- og landskabsguider. Det europæiske fagcenter Moor und Klima (Mose og Klima) byder på et enestående indblik ind i mosens verden. Mose- og smalsporede jernbaner samt adskillige mosestier byder på muligheden for at udforske dette enestående habitat.

For de kulturinteresserede står lokalsamfundene Diepholz, Damme og Wagenfeld åbne med deres fredfyldte bykerner og adskillige museer. Det er desuden værd at se de udprægede vindmøller, som kan besigtiges særligt godt på male- og bagedagene for den westfalske Mühlenstrasse.

Der tilbydes talrige ture til de aktive turister. Særligt anbefalelsesværdigt er det at udforske Dümmer-søen med kano, og eventuelt videre på floden indtil den indre by i Diepholz. På Dümmer-vejen, som på dæmningen fører lige til søen, kan man udforske naturparken særlig godt til fods eller på cykel.

Kontaktoplysninger

Naturpark Dümmer

Niedersachsenstraße, 49356 Diepholz

Telefon: +49 (0) 5441 / 9761274
Fax: +49 (0) 5441 / 9761762

send mail: mail@naturpark-duemmer.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.