Seitennavigation

Naturpark Hümmling

Idyllisk landskab - imponerende kultur

forstørre Naturpark Hümmling

Naturpark Hümmling
© Emsland Touristik/ intention

Naturpark Hümmling

Bløde bakker, store skove, kostbare kulturskatte - alt det rummer Naturpark Hümmling i Emsland, omgivet af den nordtyske lavslette, gennemtrukket af små idylliske vandløb og spækket med megalitkulturens vidnesbyrder fra den yngre stenalder og bronzealderen. Landskabet fremstår idyllisk med bøgeskove og birkelunde, det herlige farvespil af blomstrende marker, de kontrastrige mose- og tørvemosearealer og de svagt lilla hedelandskaber.                         

Den kulturelle betydning får naturparken af de talrige skatte fra helt forskellige perioder: Man finder talrige stendysser fra fortiden, som peger på en tidlig beboelse i området. Megalitkultur-cykelruten fører dig forbi enkelte vandreblokke og imponerende gravanlæg. Som vidner af sten "fortæller" monumenterne om en tid, som ligger mere end 5.500 år tilbage. At de i dag er at finde i skyggen af gamle knudrede træer, gør deres erfaringer endnu mere mytiske.

Træernes selskab, eller rettere sagt: skovens og dens beboeres, forstod allerede kurfyrsten Clemens August at værdsætte: Han valgte Hümmling som sit jagtdistrikt og gav med sin jagtstjerne Clemenswerth regionen en arkitektonisk barokjuvel, hvis udstråling rækker langt ud over regionen - i dag Slot Clemenswerth i Sögel.

Som en af seværdighederne på Emsland-ruten har Hüven Mølle fascineret besøgende i århundreder, for den er en af de sidste bevarede vind- og vandmøller i Europa. I dens skygge hviler cyklister under kæmpetræer ved bredden af floden Mittelradde. Efter et hvil styrer de mod mange flere mål: for eksempel det traditionsrige naturbeskyttelsesområde Theikenmeer og bibelhaven i Werlte eller Surwolds Wald med klatreanlæg og eventyrudstilling. Helt andre aspekter kan erfares på Hümmlinger pilgrimsvej og i Gedenkstätte Esterwegen (europæisk mindested for de 15 Emslandlejre).

Kontaktoplysninger

Emsland Touristik GmbH

Ordeniederung 2, 49716 Meppen

Telefon: +49 (0)5931/442266
Fax: +49 (0)5931/443644

send mail: info@emsland.com
gå til hjemmeside:

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.