Seitennavigation

Natur- og geopark Harzen

Vildt hjemsted for los og tjur

forstørre

View from the Rabenklippe over the autumnal forest to the Brocken
© TourismusMarketing Niedersachsen / Peter Hamel

Naturparken Harzen strækker sig fra Goslar med de UNESCO-fredede vidnesbyrd fra en flere hundrede år gammel kulturhistorie omkring minedrift og skovbrug og helt til karstlandskabet i det sydlige Harzen.
I hjertet af naturparken ligger Nationalparken Harzen. Vidtstrakte bøgeskove og maleriske granskove i de højere områder præger billedet af det vilde bjerglandskab, som forstærkes af klippeformationer, klare bjergbække, moser og bjergheden på Bloksbjerg, som er uden træer.

De talrige aktive tilbud i Harzen indbyder til at udforske landskabet. Naturparken er præget af et bredt net af cykelstier fra mountainbike-trails til racercykelruter, og til vandringsmanden byder den meget populære vandreregion på et tusinde kilometers net af vandreruter.
For et fuldkommen nyt perspektiv på naturen i Harzen skal du begive dig ud på trætopstien! Du kan bl.a. få oplysninger om aktivitetsmulighederne i Harzen i Besøgscentret TorfHaus som har turistinformation. De interaktivt udformede udstillingsgenstande giver desuden et indblik i dyre- og planteverdenen i Harzen. Her har den sjældne los igen hørt til i de seneste år, og kan ses i los-observationsindhegningen ved Bad Harzburg.

Om vinteren kan man benytte et bredt vintersportstilbud såsom omkring Wurmberg ved Braunlage.

Sammenfletningen af næsten uberørt natur, UNESCO-verdenskulturarv, spændende aktivitetsmuligheder og afslappende øjeblikke begejstrer i naturparken Harzen.

Kontaktoplysninger

Regionalverband Harz e. V.

Hohe Straße 6, 06484 Quedlinburg

Telefon: +49 (0) 3946 / 96410
Fax: +49 (0) 3946 / 964142

send mail: rvh@harzregion.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.