Seitennavigation

Attraktioner langs motorvej A1, A2 og A7 i Niedersachsen

Hvis man interesserer sig for Tyskland, er der masser af gode grunde til at holde ferie i lige netop Niedersachsen eller at gøre stop på steder som Lüneburger Heide, Harzen og Weserbergland, hvis turen går længere ned sydpå. For langs med Niedersachsens vigtigste motorveje ligger der mange attraktioner, der er værd at kigge nærmere på – både for voksne og familier med børn.

Ikke langt fra motorvej A7, der snor sig gennem Niedersachsen til Sydtyskland via Hamborg og Hannover, ligger to af Tysklands smukkeste byer, hansestaden Lüneburg og bindingsværksbyen Celle, og lige syd for Lüneburg indbyder Lüneburger Heide til stille vandreture i det bilfrie hedelandskab omkring Wilseder Berg eller til et besøg i vilddyrsparken (Wildpark Lüneburger Heide) i Hanstedt. I forlystelsesparken Heide-Park i Soltau kan børn boltre sig efter flere timer i bilen, og efter en lang køretur kan det også være en god idé at nyde lidt afslapning i det barokke parkanlæg Herrenhäuser Gärten i Hannover.

Fra motorvej A2 mellem Hannover og Berlin er det værd at tage en afstikker til tre internationalt kendte attraktioner, nemlig VW-oplevelsescenteret “Autostadt” i Wolfsburg, den historiske bykerne i welfernes by Braunschweig og zonegrænsemuseet i Helmstedt ved den tidligere tysk-tyske grænseovergang, hvor udstillingen beretter om 40 års deling af den tyske stat efter 2. verdenskrig.

Fra motorvej A1 mod Köln, der går gennem Niedersachsen syd for Hamborg via Bremen til Osnabrück, er der ligeledes rig mulighed for inspirerende stop undervejs. Middelalderen kan opleves i de gamle hansestæder Stade og Buxtehude, der ligger i Altes Land, også kendt som Tysklands frugthave. Fra Bremen kan kunstinteresserede tage til det idylliske Worpswede, der engang var hjemsted for en berømt tysk kunstnerkoloni med så kendte kunstnere som Paula Modersohn-Becker og Otto Modersohn. For historisk interesserede er der bl.a. museet og parken i Kalkriese ved Osnabrück, hvor der på spændende vis fortælles om Varus-slaget mellem romere og germanere i år 9 e. Kr.

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.