Seitennavigation

Landet bag Autobahn

Læs testfamiliens vurdering af Niedersachsen

forstørre Testfamilie camping niedersachsen

Testfamilie camping niedersachsen
© TourismusMarketing Niedersachsen GmbH

Testfamilie camping niedersachsen
Familien Appel vandt en campingferie som "testfamilie" i Niedersachsen. De tog på opdagelse i området bag de motorvejsrastepladser, de kender så godt fra deres tidligere ferier længere sydpå.


"Børnene falder næsten over hinanden, når de skal fortælle om alt det, de har oplevet", siger Gitte og Hans Henrik Appel. Familien (mor, far, Marcus på ni år og Line på seks) er netop hjemvendt efter knap tre ugers sommerferie i den nordtyske delstat Niedersachsen.

Familien Appel havde vundet en konkurrence om at blive "testfamilie". Opgaven var ligetil: Delstatens turismeorganisation, TMN, leverede gratis campingovernatning og fri entre til en række attraktioner til gengæld for efterfølgende at få familiens ærlige mening om Niedersachsen som ferieland.

En anden verden

For familien Appel var det oplagt at melde sig som testfamilie, for de havde i forvejen haft kig på Niedersachsen som muligt rejsemål:

"De seneste år har vi holdt sommerferie i Holland og Belgien, så vi har jo kørt igennem Tyskland og Niedersachsen mange gange", fortæller parret. I år skulle de for første gang af sted med familiens nyindkøbte campingvogn, og her var Niedersachsen et oplagt valg:

"Priserne i Tyskland er fornuftige, kvaliteten er god, og man skal ikke køre i flere dage for at komme til Niedersachsen. Motorvejene og rastepladserne kendte vi jo i forvejen fra vores ture sydpå, men når man kommer ind i landet bag ved, så er det jo en helt anden verden", fortæller parret.

Niedersachsen er en af Tysklands største delstater, så det vil være umuligt at indfange alle oplevelserne i løbet af tre uger, men familien kom alligevel vidt omkring: Drage i nord og Lüneburger Heide til Harzen i syd og Alfsee i vest. Selv om det er et stort land (47.000 kvadratkilometer), er afstandene ikke store, da det er et relativt kompakt landområde. 

Vi vil tilbage

"Generelt kan man sige, at vi kunne sagtens have brugt mere tid i de forskellige områder, vi besøgte", fortæller Hans Henrik Appel. I løbet af knap tre uger boede familien på seks forskellige campingpladser fordelt over delstaten, så turen gav også god træning i opstilling og nedtagning af familiens campingvogn. Ligesom mange andre danskere har Hans Henrik opfattet Harzen som et noget bedaget turistbus-rejsemål, men nu er det på ønskelisten for fremtidige ferier:

"Vi skal helt klart tilbage til Harzen. Det var et vidunderligt område. Naturen... altså når du kommer ned i bjergområdet dernede og oplever skovene og de historiske byer. Det er virkelig smukt. Vi vil også tilbage til Camp Südsee. Der nåede vi ikke så meget andet end Heide Park og lidt indkøb i lokalområdet, og vi kunne sagtens have brugt mere tid på at udnytte campingpladsens mange aktiviteter og opleve naturen omkring", fortæller Gitte og Hans Henrik Appel.

Planlægningen røg i vasken

Niedersachsen er stort og meget varieret. Bjerge, badestrande, storby, naturparker - og spændende attraktioner og seværdigheder.

"Autostadt (VW-fabrikkens oplevelsescenter) i Wolfsburg var mere populært hos vores familie end vi lige havde troet. Det handler jo om biler, og man tænker jo lidt, om det f.eks. vil være så interessant for vores datter Line på seks år, men vi brugte langt mere tid der, end vi havde regnet med", fortæller parret. Det samme gjaldt forlystelsesparken Rasti-Land mellem de historiske byer Hildesheim og Hameln. Her blev familien også så længe, at de måtte droppe resten af dagens program.

Som de fleste børnefamilier havde Gitte og Hans Henrik valgt at planlægge ferien i børnehøjde, men som Hans Henrik siger, så var mange af oplevelserne lige så interessante for de voksne.

"I Hannover var vi i Zoo (Erlebnis-Zoo Hannover), og den var jo delt op på en helt anden måde, end vi er vant til herhjemme. F.eks. kan man tage en sejltur rundt i parken, hvor man kommer helt tæt på mange af dyrene, og parken er delt op i verdensdele."

Storbyen Hannover er i øvrigt et godt sted at køre ud fra, erfarede parret, da der er flere oplagte udflugtsmål i omegnen, f.eks. Wolfsburg, hvor man udover Autostadt bl.a. finder et kæmpe outletcenter og Science Center Phaeno. 

Sandstrande og kvalitetspladser

For Gitte var det dog naturen, der trak mest:

"Søerne Wiesenbek og Alfsee var nogle dejlige steder. Ved Alfsee var der sandbund hele vejen rundt, og der var indhegnet med hvide snore, hvor langt man kunne gå ud i vandet, inden det blev for dybt."

Selve campingpladserne var også en god oplevelse for familien, og de fik lejlighed til at besøge nogle meget forskellige pladser. Både de der ligger i en fantastisk natur, de med mange aktiviteter, og dem der er "helt nede på jorden".

"På flere af campingpladserne var der gode restauranter, og på Wiesenbeker Teich, hvor vi havde halvpension, gav det lige lidt ekstra tid til leg og hygge, at vi bare kunne gå til restauranten morgen og aften uden at skulle tænke på indkøb og madlavning", fortæller Hans Henrik.

Som børnefamilie var det nemt for Gitte og Hans Henrik at se de store kvaliteter i de pladser, som tilbyder mange aktiviteter på selve campingpladsen og børnene kan gå på opdagelse på egen hånd.

Der er ingen tvivl om, at børnene har haft en god ferie med masser af oplevelser. Faktisk var familien så fyldt op, at de valgte at køre hjem aftenen inden den planlagte hjemrejsedag.

"Vi var simpelthen så mætte af indtryk, at der ikke var plads til mere for denne gang."

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.