Seitennavigation

Lingens historiske rådhus

Det historiske rådhus i Lingen er stadig et blikfang. Det er ganske vist et lille rådhus, men det dominerer markedspladsen som symbol på tidligere århundreders borgerstatus. Rådhuset blev opført påny i 1555 på den gamle plads og blev ombygget i 1663. I stedet for den nutidige trappe var der oprindeligt et åbent retshus.

På gavlenden ses Lingens våbenskjold med de tre tårne. Fra klokketårnet høres et klokkespil doneret af Kivelingerne. Passende til dette klokkespil har Kivelingerne foræret byen Lingen et figurspil som kommer frem i de små vinduer hver dag klokken 12, 15 og 18 til lyden af Kivelingssangen.

Lingen's hemmelige tip

Voldgravspromenaden
Voldgraven – resterne af Lingens tidligere befæstning – omsluttede oprindeligt det indre af byen og blev efter 2. verdenkrig delvis bebygget. Den nyetablerede og markerede voldgravspromenade følger løbet af den tidligere voldgrav og leder dig forbi talrige historiske seværdigheder.

Emslandmuseum

Emslandmuseet viser Lingen områdets historie fra middelalderen indtil slutningen af anden verdenskrig. I det nærliggende tidligere kuskehus tilhørende palæet Danckelmann, vises gammel bygge- og livskultur fra Emsland i historiske omgivelser. Bygningen huser også omfattende samlinger af emslandsk tin og hollandsk håndværk.

din direkte kontakt

kontakt og info

Lingen (Ems)

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.