Seitennavigation

Landskabet mellem Elbe og Weser

Kun et smut fra Hamborg ved Elben mellem Buxtehude og Stade ligger Nordeuropas største opdyrkede frugtdyrkningsareal. Arealet råder over 10 millioner frugttræer og er dermed selvsagt Tysklands største frugtdyrkning. Hvert forår danner frugtblomsterne et blomsterhav af hvide og lyserøde blomster. Mange frugtdyrkere sælger friske frugter og mange andre lækkerier fra landbruget direkte på de idylliske bondegårde og langs vejkanten. Lige som foråret byder på smukke udsigter, gør sommeren det også med fantastiske vandre- og cykelture. Der er også gode bademuligheder og et stort udvalg af kulturelle og historiske attraktioner. Om vinteren er der ikke noget smukkere end en gåtur ved dæmningen med dejlig frisk luft.

Highlights:

Det gamle land
Vestligt fra Hamborg ligger det gamle land, hvilket er Tysklands største opdyrkede frugtdyrkningsareal med over 10 millioner frugttræer. Hvert forår danner frugtblomsterne et blomsterhav af hvide og lyserøde blomster. Mange frugtdyrkere sælger friske frugter og mange andre lækkerier fra landbruget direkte på de idylliske bondegårde og langs vejkanten. Hvad enten du rejser alene, med en partner eller med hele familien – det unikke landskab opfordrer til udendørs aktiviteter. Det kan være en hyggelig spadseretur ved dæmningen, en bådtur eller en spændende cykeltur – den gode luft får dig allerede til at føle dig helt afslappet efter kun få dage.

Stade
Et strejftog gennem den gamle by er et strejftog gennem historien. Vandet har enormt stor betydning for byen: Sådan forholder det sig også for den gamle hansehavn med de mange flotte borgerhuse fra det 17. århundrede. Slutningen på 30 års krigen medførte et fald af Bremens og Verders hertugdømme til Sverige. Stade blev hovedsædet for den svenske forvaltning og var under Sveriges herredømme i næsten 70 år. Selv i dag kan man fornemme sporene af svenskerne i Stade, når man går gennem Stade.

Buxtehude
Ca. 30 km sydvest for Hamborg ligger byen Buxtehude på yderkanten af det gamle land. Buxtehude er også kendt som eventyrbyen. Eventyret om kapløbet mellem haren og egernet af Dr. Wilhelm Schröder (senere genfortalt af Brødrene Grimm) foregår i Buxtehude. En hyggelig lille, gammel by, hvor man nemt kan få tiden til at gå, og som byder på gode shoppingmuligheder hele året rundt.

Kunstlandsbyen Worpswede
I Worpswede forenes landskab med kunst. Landskabet har givet byen et særligt præg, og kunsten er enestående her. Siden slutningen af 1800-tallet har Worpswede udviklet sig til en kunstnerby. Ikke kun kunstmalere har gjort byen berømt, men også det naturskønne moselandskab, som ligger omkring Worpswede. Små sorte fartøjer kaldet Torfkähne med brune segl, det legendære tog „Moorexpress“ og de øvrige kunstobjekter og skulpturer hører til det flotte landskabsbillede. Birkeveje fører via Bremen nordpå, til kanten af bjerget Weyer, hvor den verdenskendte landsby ligger ved foden af bjerget. Her forbindes stadig kunst, kultur, arkitektur og landskab til en fantastisk atmosfære.

din direkte kontakt

kontakt og info

hannover

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.