Seitennavigation

Künstlerkolonie Worpswede

forstørre

Barkenhoff Worpswede
© Andreas Wilhelm

Den der søger Worpswede, tænker på landskab og kunst, og her finder han begge dele, nært tilknyttet hinanden på enestående vis. Landskabet har givet stedet det særlige, men kunsten har givet det det enestående. Worpswede har været kunstnerlandsby i et århundrede. Malere har ikke kun gjort stedet berømt, men har også opdaget charmen ved landskabet omkring Teufelsmoor (djævlemosen), der omgiver Worpswede.

En af de mest betydningsfulde repræsentanter for den tidlige ekspressionisme, maleren Paula Modersohn-Becker, skrev begejstret i 1897 i sin dagbog: "Worpswede, Worpswede... det er et vidunderland", og den berømte tyske lyriker, Rainer Maria Rilke, sværmede om en "himmel af ubeskrivelig foranderlighed og storhed". Endnu i dag fortryller stedet og dets himmel kunstbegejstrede.

Små sorte tørvepramme med brune sejl, den legendariske Moorekspres og kunstgenstande og skulpturer, der er strøet overalt, hører til det vidunderlige landskabsbillede. Alleer kantet med birketræer fører nordpå fra Bremen til udkanten af Weyerberg, ved hvis fod den verdenskendte landsby ligger. Her forbindes stadigvæk kunst, kultur, arkitektur og landskab i en enestående atmosfære.

Kontaktoplysninger

Worpsweder Touristik- und Kulturmarketing GmbH

Bergstraße 13, 27726 Worpswede

Telefon: +49 (0) 4792 / 935820

send mail: info@worpswede.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.