Seitennavigation

HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle

forstørre

Vorfahren aus der Bronzezeit
© HEZ

Én af besøgsmagneterne i Oberharzen er drypstenshulen i Iberger huleoplevelsescenter. Her bliver jordens historie levende og viser gæsten et fascinerende højdepunkt i tysk hulearkæologi.

"Museet ved Bjerget" er tilegnet fundene og de sensationelle forskningsresultater fra Lichtensteinhulen. Denne hule i nærheden af Osterode i Harzen var for næsten 3000 år siden gravplads for en familieklan. I udstillingen vises bronzealderfamiliens liv og død, plastiske rekonstruktioner af 3 familiemedlemmer og nulevende efterkommere præsenteres - og dermed det hidtil både ældste og længste genetisk dokumenterede stamtræ i verden for en familie fra tidligere tider såvel som en moderne storfamilie.

I "Museet ved Bjerget" formidles jordens historie, geologien og mineralogien fra Iberg på en meningsfuld måde. I tilslutning drypstenshulen Iberg - et fascinerende blik i jordens indre og meget besøgt udstillingshule siden 1874. Dens sjældne tilblivelseshistorie og tilknytning til minedrift har gjort den kendt i hele Europa.

Kontaktoplysninger

HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle

An der Tropsteinhöhle 1, 37539 Bad Grund

Telefon: +49 (0) 5327 / 829391

send mail: info@hoehlen-erlebnis-zentrum.de

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.