Seitennavigation

Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim ligger op ad den hollandske grænse. At cykle kaldes her „fietsen“. Den sydlige del af Grafschaft Bentheim, rundt om Bad Bentheim, og i nordvest, omkring Uelsen, er landskabet let bakket, uden de store forhindringer. Langs floder og kanaler, gennem moser, heder og skove løber „Fietsen“ næsten af sig selv. Cykelstien „Grafschafter Fietsentour“, hvor der er godt skiltet, er over 800 km, så der er rig mulighed for at udforske hele greveskabet. I Vechtetal mellem Nordhorn og Zwolle ligger Europas største friluftsmuseum Freilichtmuseum - Kunstwegen. Med 60 kunstobjekter forbindes natur og kunst på en enestående måde. Kunstliebhavere møder naturen – naturliebhavere opdager kunsten.

Mellem påske og efteråret kører linjebussen ”Fietsen” på faste tidspunkter. Princippet er ganske enkelt: Cyklen op på anhængeren og af sted. Man kan stige af bussen ved hvert busstoppested. Fietsen-bussen (linje 100) kører dagligt hver time i Niedersachsens ferieperiode tværs gennem greveskabet Bentheim – udenfor ferieperioden kører den i weekenderne. Blandt populære udflugtsdestinationer kan nævnes den mægtige Burg Bentheim og Tierpark i Nordhorn. Her på Vechtehof lever husdyrracer, som næsten er uddøde i dag. Hvordan livet så ud for 3000 år siden, kan man levende få et billede af på Bronzezeithof i Uelsen. Vandbyen Nordhorn er også et besøg værd. Tag eventuelt en guidet tur i flodbåden, når du skal på sightseeing i Nordhorn og glem ikke at smage på den enestående specialitet boghvedepandekagen.

Highlights:

Burg Bentheim
Borgen ligger på store sandstensklipper over den lille by. Den tidlige middelalder borg Höhenburg regnes for den største og smukkeste borg i Nordvesttyskland. Den blev nævnt for første gang i det 11. århundrede. I dag kan man besigtige store dele af borgen – slægtninge af greveskabet Bentheim og Steinfurt bor stadig i en lille del af borgen.

Vandbyen Nordhorn
Floden Vechte danner en ring om byens centrum. Det er derfor klart, at sightseeing fra vandets side i flodbåden er en selvfølge. Over Vechten når man også frem til Tierpark Nordhorn. Ud over eksotiske dyr findes der på Vechtehof også gamle husdyrracer som f.eks. brogede Bentheimer svin. Den gamle tekstilby har udviklet sig til et attraktivt indkøbssted. Kun de gamle villaer minder om, at det engang var den største tekstilby.

Bronzezeithof Uelsen
På Bronzezeithof i Uelsen skulle man tro, at tiden var blevet stående for 3000 år siden. Her kan man nemlig opleve, hvordan menneskerne boede på en gård tilbage i bronzealderen. Ideen til denne bebyggelse opstod, da man i 2003 fandt mange skår og usædvanlige farveforandringer i jorden. Derfor besluttede nogle indbyggere fra Uelsen at anskueliggøre, hvordan livet så ud i bronzealderen, og dertil genopføre en gård fra denne tid. Helt frem til oktober serveres hver søndag friskt brød fra stenovnen, og der demonstreres, hvordan våben, stof og porcelæn blev fremstillet dengang. I cafeen ved siden af kan man nyde en kop kaffe med hjemmebagt kage. Ved det årlige arrangement ”Bronzezeittagen” møder man jægere og bønder fra bronzealderen. Derudover får man indblik i, hvordan bronzestøbning, keramikfremstilling, bagning af brød, røgning af fisk, knoglebearbejdning, tekstilfremstilling og farvning blev udført for 3000 år siden.

din direkte kontakt

kontakt og info

van-Delden-Strasse 1-7
48529 Nordhorn

Telefon: +49 (0) 5921 / 961196
Fax: +49 (0) 5921 / 961197

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.