Seitennavigation

Göttingen

Göttingen – universitetsbyen med tradition, charme og livskvalitet, med disse ord beskrives Südniedersachsens centrum bedst. De besøgende sætter pris på den særlige charme i det historiske bycenter, hvor studenter og internationale gæster præger gadebilledet. Gågaderne med de mange butikker og cafeer med sydlig atmosfære, hvor man mødes efter princippet ”se og blive set”. Over 1000 års byhistorie har efterladt dens spor. Den gamle by er omgivet af velbevarede voldgrave, derudover er der imponerende kirker, flotte universitetsbygninger og mange istandsatte bindingsværkshuse.

Göttingens vartegn er den berømte Gänseliesel-brønd, der har ry for at være den mest kyssede pige i hele verden. Den ligger foran det gamle rådhus. Mangfoldighed kendetegner det usædvanlige kulturtilbud i Göttingen. Teater, orkester, museer og store foranstaltninger vækker interesse langt ud over bygrænserne. Byen har gode kollektive trafikmuligheder for at nå frem til de mange foranstaltninger og shoppingmuligheder.

Highlights

Internationale Händel festspil
Siden 1920 afholdes de internationale Händel festspil i pinsen i universitetsbyen Göttingen. Højdepunktet er de iscenesatte store Händel operaer, programmet lokker derudover med herlige koncerter af forskellig slags, klassisk open air og intime kammerkoncerter.

Die Gänseliesel
Gänseliesel er en figur på brønden på torvet i Göttingen. Den har ry for at være den mest kyssede pige i hele verden. Ifølge skikken i Göttingen kysser alle færdig studerende, som har afsluttet deres eksamen i Göttingen, figuren. Selvom der siden 1926 består et officielt kysseforbud gennem Göttinger byrådsmedlemmer, bliver skikken stadig flittig brugt den dag i dag.

Kulturnat
I gader og på pladser i Göttinger Altstadt, på museer og gallerier, men også kirker og kroer tilbyder en bred vifte af tilbud. En publikumsmagnet for kulturnatten er Göttinger Symphonie Orchester på torvet foran den historiske kulisse af det gamle rådhus.

Jazzfestival
Hvert år præsenterer jazzfestivalen et nyt program med traditionel og nutidig jazz. Internationale jazzkunstnere og grupper optræder på tre tribuner og får publikummet helt op i gear.


Tilbud på rundvisninger

Rundvisninger på tysk:
april – oktober: fredag, lørdag, søn- og helligdage (kl. 11.30/mødested: rådhuset/Halle)
Rundvisninger på engelsk:
Hver 1. og 3. lørdag i måneden (april til oktober) (kl. 11.00/mødested: rådhuset/Halle)Henrejse

Göttingen ligger direkte ved nord-syd motorvejen A7 og hovedvejen B3 og B 27. ICE-toget holder på banegården i Göttingen. Afstand til lufthavnen: Hannover – ca. 130 km/ Lufthavn Frankfurt/Main - ca. 250 km

Tips til parkering:
Det nemmeste er at parkere i parkeringshusene i Götting city. Følg signalerne på parkeringssystemerne.

din direkte kontakt

kontakt og info

Markt 9
37073 Göttingen

Telefon: +49 (0) 551 / 499800
Fax: +49 (0) 551 / 4998010

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.