Seitennavigation

Gifhorn

Byen Gifhorn ligger i den sydlige del af Lüneburger Heide, hvor landskabet er særdeles mangfoldigt og afvekslende. Her mellem byerne Gifhorn, Hankensbüttel og Wittingen lokker den smukke natur med mose- og hedearealer, skove og floder. Kulturliebhavere vil elske ferieområdet Südheide Gifhorn. Gifhorn er kendt som møllebyen i Südheide, og det er der en særlig grund til. I det 20. århundrede blev den bemærkelsesværdige seværdighed i Gifhorn etableret - det internationale mølle-friluftsmuseum.

Med dens i alt 16 møller fra alle mulige regioner er det den største attraktion i Südheide Gifhorn, Lüneburger Heide. I Gifhorns gamle by er det welfer-slottet af Hertug Franz og bindingsværkshusene fra det 16. århundrede, som skaber en hjemmehygge stemning.

 


Highlights


Internationalt vind- og vandmøllemuseum Gifhorn
Det enestående internationale mølle-friluftsmuseum har i alt 16 møller. Når du besøger byen vil du føle romantikken fra den forgangne tidsepoke. I det bløde Heidelandskab står den slanke vindmølle Sanssouci, et billede af den berømte Potsdamer mølle fra perioden Friedrich den store. Den hvide mølle fra Grækenland og Portugal udstråler sammen med den gule spanske mølle sydlandsk præg. Mølletypen Kellerholländer er over 150 år gammel og står lige ved indgangen sammen med vand-, skibs- og hestemøller. Kernen af det idylliske anlæg er den store udstillingshal med internationale møllemodeller. Det store Niedersachsenhaus er det gastronomiske midtpunkt. Her bør du smage på krymmelkagen og frisk brød, som bages i stenovn. Museet er et spejl af møllehistorien og den historiske udvikling af mølleriet samt kulturel arv.


Welfer-slottet Gifhorn
Mellem slotssøen og den lille flod Ise ligger Gifhorn Welfer-slottet, som blev opført i det 16. århundrede. Det er omgivet af brede vandgrave og blev for en kort periode beboet af Celler hertuger. Med de mægtige hjørnebastioner og voldgange under jorden gjaldt renæssanceslottet for at være umuligt at erobre og blev det heller aldrig. Udstillingerne i det historiske slotsmuseum bliver delvis præsenteret i kommandanthuset. Det gamle Welfer-slot byder på smukke kulturelle arrangementer, som koncerter, foredrag og særudstillinger.


Oddercentret ”Otter-Zentrum Hankensbüttel”

Otter-Zentrum Hankensbüttel er en enestående naturoplevelse i Europa. Her fås masser af informationer vedrørende udryddelse af den truede fiskodder og dens slægtninge, grævlingen, hermelinen og forskellige mårtyper. De sky dyr kan bedst iagttages, når de fodres i den store dyrhave på over 6 hektar. Vejnettet på 3 kilometer fører hele tiden til nye naturoplevelser og er også brugervenligt for handicap. Man kan iagttage mårene i deres beboelse under jorden takket være vinduer hertil.
 

din direkte kontakt

kontakt og info

Marktplatz 1
38518 Gifhorn

Telefon: +49 (0) 5371 / 937 88 0
Fax: +49 (0) 5371 / 937 88 11

send mail

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.