Seitennavigation

Kvalitets-ferietid for hele familien

Hvis du kender navnet Lüneburger Heide, så er der en god grund til det. Regionens midtpunkt er et fantastisk naturbeskyttet hedelandskab på størrelse med knap halvdelen af Bornholm. Regionen er leveringsdygtig i alt til den perfekte familieferie.

Et sted, I ikke kommer uden om er forlystelsesparken Heide Park-Soltau, der bl.a. har Europas største trærutschebane. Faktisk er der så mange tilbud til familien i Lüneburger Heide området, at det kan være svært at komme derfra igen. Det smukke hedelandskab er bestemt en udflugt værd, fugleparken Weltvogelpark Walsrode og dyreparken Serengeti Tierpark Hodenhagen ligeså. Og hvad med et besøg i hyggelige Lüneburg eller Celle, hvor den tidligere danske dronning Caroline Matilde sad i husarrest i slutningen af 1700-tallet.

Blot halvanden times kørsel sydpå venter nye oplevelser og muligheden for en god handel i Wolfsburg. Wolfsburg er hjemsted for den gigantisk VW-fabrik, og klods op af de uendeligt lange fabriksbygninger finder i Autostadt, som er meget mere end blot en kæmpe biludstilling. Regn med at I har lyst til at bruge hele dagen på stedet. Dagen efter kan hele familien gå på powershopping i Designer Outlets Wolfsburg, hvor mærkevarebutikker side om side lokker med store rabatter. Er det københavnske Experimentarium eller sønderjydske Danfoss Universe noget for familien, så er Phaeno i Wolfsburg det helt sikkert også. En ildtornado og et roterende hus er nogle af oplevelserne i den sælsomme bygning.

Har I nogensinde fortalt jeres børn historien om rottefængeren fra Hameln? Hvis ikke, så er har I en god anledning til at gøre det nu, for halvanden times kørsel sydvest den smukke gamle by, hvor der er gode chancer for at se den berømte rottefænger med sin fløjte. Herfra kan også opleve en sejltur på den store flod Weser som har lagt navn til området Weserbergland. Hvis I trænger til nogle storbyoplevelser, så er de lige inden for rækkevidde, for Niedersachsens hovedstad, Hannover, ligger meget tæt på.

Vest for Hannover og nord for Osnabrück ligger Alfsee ved Rieste. Her er her virkelig mange muligheder for den aktive familie, f.eks. vandskianlæg og legelandet Bullermeck, og I kan tage på natløb i de store labyrinter i fritidsparken Irrgarten Verdens første underjordiske zoo-anlæg ligger i øvrigt blot en kort køretur derfra i Osnabrück Zoo Fra Rieste er der tre-fire timers kørsel hjem til Danmark.

Husk: Med campingkortet fra Niedersachsen er det nemt at få overblik over overnatningsmulighederne - klik her for at downloade.

Herunder finder du links til overnatningsmuligheder med relevans til ovenstående artikel:

 

Bestil gratis camping kort

til din ferieplanlægning

mere

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.