Seitennavigation

Byferie

forstørre

Brunswick's historic center market square in the evening
© Braunschweig Stadtmarketing GmbH/Knut Amtenbrink

Med deres spændende historie, store kulturrigdom og gode shoppingmuligheder hører byerne i Niedersachsen til de mest populære rejsemål i Tyskland. Landsdelens hovedstad er Hannover, og af byens mange seværdigheder kan bl.a. nævnes den historiske gamle bydel, den bynære sø Maschsee, de barokke haver Herrenhäuser Gärten samt moderne highlights som Niki-de-Sankt-Phalle-promenaden. Dertil kommer en sand overflod af shoppingmuligheder i dejlige indkøbsgallerier som Ernst-August-Galerie, Galerie Luise og Kröpcke-Passage, der tilsammen sørger for international storbyatmosfære.
Middelalderlige bykerner med bindingsværkshuse eller murstensarkitektur, UNESCO-verdensarv, små romantiske kroge og kulturarrangementer hele året finder man i historiske byer som Lüneburg (murstensarkitektur fra hansetiden), Celle (velholdte bindingsværkshuse), Hameln, Hildesheim, Wolfenbüttel, Goslar, Braunschweig og Göttingen. Modsætningerne mødes i universitets-, kultur- og shoppingbyer som Osnabrück – også kendt som byen, hvor den westfalske fred blev sluttet i 1648 – og Oldenburg, videnskabernes by i 2009.
To andre byer er kendt langt ud over Niedersachsens grænser, nemlig VW-byen Wolfsburg med det populære oplevelsescenter ”Autostadt”, og den lille by Papenburg i den vestlige del af landet, hvor det traditionsrige Meyer-værft bygger luksus-krydstogtskibe til rederier i hele verden. Kulinariske nydelser skorter det naturligvis heller ikke på i Niedersachsens byer, hvor man kan få alt lige fra det klassiske tyske køkken til unikke madoplevelser på Michelin-belønnede restauranter.

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.