Seitennavigation

Biosfærereservater i Niedersachsen

UNESCO-fredede områder ved Elben og Nordsøen

Der skabes lærerige og spændende berøringspunkter mellem menneske og natur i biosfærereservaterne ved Vadehavet og i Elbtalaue.

I Niedersachsen er der dobbelt mulighed for at lære mere om særlige økosystemer, der er anerkendt som biosfærereservater. UNESCO iværksætter i disse regioner et fredningskoncept, som går ud over aspektet "Naturbevarelse". Her er forløberen til en bæredygtig udvikling i fokus. Det vil sige, at det i et biosfærereservat gælder om at bevare og udvikle landskabsmæssige såvel som kulturelle, sociale og økonomiske værdier. Indvirkningen fra mennesker spiller også en central rolle i et biosfærereservat.

Der skabes lærerige og spændende berøringspunkter mellem menneske og natur i Niedersachsen, i biosfærereservaterne ved Vadehavet og i Elbtalaue. Således griber man i ordets sandeste betydning "fat i Vadehavet" under en vadehavsvandring, for det gælder om at opleve det enestående naturlandskab Vadehavet helt tæt på. Og Elbtalaue kan for eksempel opdages på interaktiv vis i Biosphaerium.

Biosfærereservatet Elbtalaue i Niedersachsen

Bævere og havørne i landskabet ved floden Elben

De forskellige landskaber ved floden Elben byder på truede plante- og dyrearter i et ideelt habitat mere

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.