Seitennavigation

Få pulsen op på campingferien

forstørre

BA 039
© Kurverein Nordseeheilbad Esens Bensersiel e.V.

Start bilen tidlig morgen og spis frokosten omgivet af bjergene i Harzen, den sydligste egn i Niedersachsen og Tysklands nordligste bjergområde. Så har I et perfekt udgangspunkt for en aktiv ferie med masser af naturoplevelser for hele familien.

Spænd cyklerne af i Goslar eller Göttingen og følg en af de utallige cykelruter, som Niedersachsen er kendt for. Er I mere til vandreture, så er Wiesenbeker Teich et ideelt sted og blot en halv times kørsel derfra finder I Nordtysklands højeste bjerg Brocken, hvor den populære vandresti “Heksestien”. 

En halv times kørsel mod sydvest bringer jer til midten af Tyskland, som også er Niedersachsens sydligste by, Hann. Münden. Her kan I bl.a. finde en golfbane, hvis I har taget køllerne med på ferien.

De færreste danskere tænker på Tyskland som et land med vand, men Niedersachsen byder faktisk på masser af vandaktivitet - både ved de mange søer og ved den lange nordsøkyst. Tag vestpå til Lünne og Blauer See, så finder I et slaraffenland for vandhunde - svømning, vandski, roning og windsurfing.

Turen til Lünne fra det sydlige Harzen tager godt tre timer, og I kan med fordel gøre holdt undervejs ved den historiske by Osnabrück undervejs, hvor den europæiske trediveårskrig blev afsluttet i 1648. 

Kør nordpå fra fra Blauer See et par timer, så er I fremme ved Niedersachsens kystlinje og store vadehavsområde, som har status af UNESCO-verdensnaturarv og indbyder til traveture. Herfra kan I tage færgen til den populære ferieø Langeog eller besøge den imponerende havneby Wilhelmshaven.

Ikke langt herfra ligger Kletterwald Nord, hvor I kan klatre i træer og prøve de mange forskellige parkourbaner. Og hvis det giver blod på tanden til mere klatring i træer, så finder I hele 64.000 kvadratmeter klareskov i Tree Trek ved Bad Bevensen syd for Lüneburg, cirka tre timers kørsel østover forbi Bremen. Fra Bad Bevensen varer køreturen til Danmark ca. tre timer - hvis I altså vil hjem igen.

Husk: Med campingkortet fra Niedersachsen er det nemt at få overblik over overnatningsmulighederne - klik her for at downloade.

Herunder finder du links til overnatningsmuligheder med relevans til ovenstående artikel:

 

 

find din ferie

Begivenheder, overnatningssteder og tilbud til dig.